BACK TO TOP

over

Die Reifholzkapelle

Wij zijn “Die Reifholzkapelle”, een inspirerend orkest uit Boven-Leeuwen dat in 1972 is opgericht door een groep gepassioneerde muzikanten. Met ons specialisme in Egerländer- en Tsjechisch repertoire hebben wij onszelf ontwikkeld tot een van de meest geliefde blaasorkesten van Nederland.

“Die Reifholzkapelle” ontleent zijn naam aan het Duitse woord “Reifholz”, wat hoepelhout betekent. In het verleden werden hoepels gemaakt van griendhout in het land van Maas en Waal. Het beroep van hoepelmaker werd zelfs uitgeoefend door enkele vaders van onze huidige kapelleden. Deze historische link en de Duitse naam passen perfect bij onze kleding en repertoire.

We brengen mensen samen door middel van onze muziek

Onze missie is om hoogwaardige en betoverende muziekervaringen te creëren, waarbij we de rijke muzikale erfgoed van Egerländer- en Tsjechische muziek omarmen. We brengen mensen samen door middel van onze muziek, zowel in Nederland als daarbuiten, en voegen steeds meer Beierse en Tsjechische muziek toe aan ons repertoire.

Onvergetelijke muzikale ervaringen

Bij “Die Reifholzkapelle” staan passie, kwaliteit, traditie en vernieuwing centraal. We streven naar muzikale perfectie en blijven trouw aan de rijke tradities van Egerländermuziek, terwijl we ook ruimte bieden voor vernieuwing en groei. Ons orkest bestaat uit 22 getalenteerde muzikanten, inclusief een fantastische zangeres en zanger, die samenwerken om het kwaliteitsniveau steeds hoger te tillen en onvergetelijke muzikale ervaringen te creëren.

Een glimlach op de gezichten van ons publiek

Met onze optredens willen we mensen raken, betoveren en inspireren. Of we nu op een groot podium staan of intieme kerstconcerten verzorgen, we willen een glimlach op de gezichten van ons publiek toveren en een gevoel van verbondenheid creëren. Wij zijn er trots op dat we met onze muziek mensen kunnen laten genieten en een moment van vreugde kunnen bezorgen.

Als “Die Reifholzkapelle” nodigen we u uit om deel uit te maken van onze muzikale reis. Bezoek onze optredens, ontdek onze geschiedenis en word lid van onze vriendenclub. Samen creëren we onvergetelijke muzikale momenten en vieren we de kracht van muziek!

De vriendenclub

Word lid van onze Vriendenclub en steun ``Die Reifholzkapelle``! Ontdek de betekenis van de Vriendenclub voor onze kapel en profiteer als lid van exclusieve voordelen, zoals gratis toegang tot ons traditionele kerstconcert en kortingen op evenementen.

Die Reifholzkapelle